Speciaal taxivervoer

Heeft u een beperking? Kunt u zelf niet fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer?

Dan komt u misschien in aanmerking voor speciaal taxivervoer.

Mijn Taxi Op Maat

Heeft u vanwege een beperking speciaal taxivervoer nodig en kunt u niet op een andere manier reizen? Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor vervoer via Mijn Taxi Op Maat. Neem hiervoor contact op met medewerkers van het Toegangsteam. Dit kan tussen 09.00 en 10.00 uur via telefoonnummer 14 0570 of via mailadres participatieteam@olst-wijhe.nl

Met Mijn Taxi Op Maat kunt u van deur tot deur reizen. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het Wmo-loket of kijken op www.mijntaxiopmaat.nl

De gemeente bekijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn. Als blijkt dat speciaal taxivervoer de enige oplossing voor u is, dan kunt een vervoerspas voor Mijn Taxi Op Maat krijgen.

Het is gangbaar dat u met Mijn Taxi Op Maat samen met anderen reist. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming. Maar het kan ook dat u in aanmerking komt voor individueel vervoer, als u om medische redenen niet samen met anderen kunt reizen. De gemeente bepaalt dit, afhankelijk van uw situatie.

Ook zonder kortingspas kunt u gebruik maken van de taxi. U betaalt dan het normale tarief. Meer informatie vindt u op www.mijntaxiopmaat.nl. U kunt hen ook bellen via 0900-8412.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valys-pas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op speciaal taxivervoer (bijvoorbeeld Mijn Taxi Op Maat)
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel via de Wmo
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-Begeleiderskaart
  • Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.

Het aanvraagformulier voor de Valys-pas kunt u downloaden op de website van Valys.

U kunt ook bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630 (€0,05 per minuut).

Kilometerbudget

Met een Valys-pas kunt u een bepaald aantal kilometers tegen een laag tarief reizen. Dit heet het Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). Voor de kilometers die u buiten dit budget reist, betaalt u het standaardtarief.

Het kan zijn dat u vanwege uw situatie recht heeft op extra kilometers met korting. Dit heet het Hoog Persoonlijk Kilometerbudget. Op de website van HoogPKB kunt u nagaan of u hier recht op heeft.

Organisaties
Achtergrondfoto