Algemene informatie

MEE ondersteunt alle mensen met een kwetsbaarheid of beperking. Bijvoorbeeld als gevolg van een verstandelijke, zintuigelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel of autisme. Daarnaast ondersteunt MEE ouderen en cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg.  Zij - maar ook hun familie, vrienden, mantelzorgers of andere betrokkenen – kunnen bij ons terecht met al hun vragen. Bijvoorbeeld als het gaat om:
- Opvoeding en ontwikkeling
- Leren en Werken
- Samenleven en Wonen
- Regelgeving en Geldzaken

MEE ondersteunt mensen bij een indicatie voor langdurige zorg (Wlz), bijvoorbeeld voor onafhankelijke informatie en advies.
MEE is er ook om mensen bij te staan, bijvoorbeeld bij een gesprek met de gemeente of een zorgorganisatie, een (voor)onderzoek naar een beperking of een aanvraag voor een voorziening of zorg.
De cliëntondersteuning van MEE is vrij toegankelijk voor iedereen. Zonder indicatie en zonder eigen bijdragen.

MEE is kenniscentrum
Naast individuele cliëntondersteuning fungeert MEE als kenniscentrum voor gemeenten en (sociale) partners. Binnen het kenniscentrum wordt de jarenlange ervaring in het versterken van eigen kracht en netwerk omgezet in innovatieve oplossingen voor gemeenten, bedrijfsleven en non-profi t. MEE ondersteunt haar partners bijvoorbeeld door haar kennis omtrent het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking te delen in trainingen en consultancy. Door haar methoden te delen als het gaat om het versterken van eigen kracht en netwerken. Door samen projecten op te starten die integraal inclusie bevorderen. Of bijvoorbeeld door specifieke vraagstukken of problemen binnen organisaties op te lossen die gepaard gaan met de begeleiding van mensen met een beperking. Om samen meedoen écht mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie over het kenniscentrum en de mogelijkheden op www.mee-ijsseloevers.nl

Op onze website www.mee-ijsseloevers.nl kunt u zien waar u terecht kunt voor de clientondersteuning van MEE in uw gemeente. U kunt ons ook bellen dan helpen wij u verder. T 088 633 0633 (Bellen kan van maandag t/m vrijdag, van 08.30 – 17.00 uur). Of een e-mail sturen: info@meeijsseloevers.nl

Contactinformatie

 088-63 30 633Dokter van Deenweg 2-108025BG Zwolle www.mee-ijsseloevers.nlLaatste controle: september 2019

Plan route

Postadres
Postbus 5178000AM Zwolle

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Cliƫntondersteuning