Algemene informatie

Stichting SOlink is sinds 4 januari 2010 bezig met het bestrijden van twee sociaal maatschappelijke problemen. Door een serieuze student tegen een lage maandelijkse vergoeding een kamer te late betrekken bij een oudere die kampt met gevoelens van eenzaamheid beoogt Stichting SOlink een bijdrage te leveren aan het oplossen van de kamertekorten bij studenten en de eenzaamheid bij ouderen.

Uit divers onderzoek en media berichtgeving is gebleken dat er tienduizenden (betaalbare) kamers voor studenten in heel Nederland te kort zijn. Tegelijkertijd is gebleken dat meer dan een miljoen ouderen alleen zijn, en kampen met gevoelens van eenzaamheid.

Stichting SOlink koppelt deze serieuze studenten met de eenzame ouderen, door diverse (intake)gesprekken te voeren. Aan de hand van deze gesprekken wordt een profiel opgesteld, waarmee een SOlink consulent vervolgens gaat bekijken welke student het beste bij welke oudere kan worden ondergebracht.
Ook als de koppeling eenmaal is gemaakt blijft SOlink aanwezig met een persoonlijke consulent die 24/7 bereikbaar is en geregeld een bezoek zal afleggen om te bekijken of alles voor beide groepen nog naar wens verloopt. Indien de SOlink consulent constateert dat bepaalde dingen niet verlopen zoals het hoort zal hij of zij ingrijpen.

Twee problemen oplossen door deze aan elkaar te koppelen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar blijkt in de praktijk wel degelijk te kunnen.
SOlink werkt door heel Nederland in samenwerking met diverse gemeentes, ouderenbonden- en organisaties.

Voor meer informatie ga naar de website of neem contact met ons op.

Contactinformatie

 078-61 87 936 (Informatie en inschrijvingen)Malachiet 3003316LD Dordrecht www.solink.nlLaatste controle: augustus 2019

Plan route

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Vrijwilligersorganisatie Ouderenwerk Welzijnswerk