Algemene informatie

Ergotherapie Salland is een praktijk voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen, die door lichamelijke of geestelijke beperkingen zijn gewone dagelijkse handelingen (bijv. Schrijven, aankleden, boodschappen, werk) niet meer naar wens kan uitvoeren. Ergotherapie helpt bij het oplossen van problemen in het uitvoeren van deze dagelijkse activiteiten. Dit kan middels behandeling, advies of inzet van hulp(middelen).

Naast algemene ergotherapie hebben we volgende specialisaties in huis:
Dementie, Hersenletsel, MS, Toegankelijk bouwen, COPD, Reuma, Parkinson en Cognitieve revalidatie.

Ons werkgebied omvat de gemeente Raalte, gemeente Olst/ Wijhe, gemeente Hellendoorn, Holten, Lemelerveld en omstreken oftewel Salland. De praktijk biedt zorg op maat in uw eigen omgeving, thuis, op het werk of in de praktijk.

Voor ergotherapie is veelal geen verwijzing meer nodig van een arts. (zie hiervoor de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar).

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar. Vanuit de aanvullende verzekeringen worden soms meer uren vergoed

Contactinformatie

 06-19 92 97 93 06-45 04 28 77Raadhuisplein 228131BN Wijhe www.ergotherapie-salland.nlLaatste controle: oktober 2019

Plan route

Postadres
Vrieswijk 6a8103PB Raalte

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Aangepast sanitair, aangepast toilet
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden

Openingstijden

Contactpersonen

Hulpaanbod

Advies bij toegankelijk bouwen

Beoordelen, meedenken en adviseren over nieuw- en verbouw bij woningen voor senioren en zorg.  Door een combinatie van ergotherapie en bouwkunde hebben wij kennis en praktijkervaring op het gebied van wonen, behoeften van de gebruikers (zowel bewoner, zorgverlener,...

Cognitieve revalidatie

Observatie en behandeling (o.a. strategietraining)

Therapie bij COPD

De ergotherapeut zal met u bespreken welke invloed COPD heeft op uw dagelijkse activiteiten. Welke problemen ervaart u? Naar aanleiding van deze intake zal er samen met u een behandelplan opgesteld worden.

Therapie bij dementie

Werkwijze aan de hand van EDOMAH-programma. Doel is om zelfredzaamheid van de cliënt met dementie te behouden en zo mogelijk te vergroten en zo de eigenwaarde van de cliënt te vergroten en de belasting op de mantelzorger te verminderen.

Therapie bij Parkison

Behandeling volgens richtlijn Ergotherapie bij Parkinson. Tijdens de intake wordt besproken welke problemen u en/of uw omgeving ondervindt bij de uitvoer van dagelijkse activiteiten. Tevens zal er een observatie en mogelijk een gesprek met uw mantelzorger plaats vinden om een goed beeld te...

Therapie bij reuma

De ergotherapeut bespreekt met u welke problemen u ondervindt in de uitvoer van uw dagelijkse activiteiten als gevolg van de reuma. Samen met u wordt vervolgens een behandelplan opgesteld, waarin o.a. aan bod kan komen: - uitleg ziektebeeld en gevolg voor het dagelijks leven -...

Therapie bij scootmobiel / (electrische) fietsen

De ergotherapeut zal eerst een intake afnemen om helder te krijgen wat uw vraag is en welke problemen u ervaart. In overleg met u wordt vervolgens een behandeltraject afgesproken.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Ergotherapeut